Filopasteijat lohi-fetatäytteellä

Kaupallinen yhteistyö: Virgino kylmäpuristettu rypsiöljy

Filotaikina yllätti helppoudellaan. Se on ihanan rapea kun sen voitelee kunnolla öljyllä ennen paistoa.  Lohi-fetatäyte höystettynä tuoreella pinaatilla on ihanan mehevä ja ruokaisa. Näistä syntyi mahtavat naposteltavat juhliin tai illanistujaisiin. Kevään juhlat lähestyvät ja on aika miettiä tarjoiluja vieraille. Voileipäkakut ovat kokeneet uuden nosteen ja reseptit ovat päivittyneet tähän päivään. Itse en ole koskaan ollut voileipäkakkujen suuri ystävä. Ehkä en ole vain saanut tarpeeksi hyvää, minun makuuni olevaa voileipäkakkua. Valmistan mieluummin erilaisia suolaisia piirakoita tai pasteijoita. Filotaikina on ollut kokeilulistalla jo pitkään. Filotaikinaa pelotellaan turhaan ja vaikka se on todella ohutta niin sitä on helppo käsitellä, kunhan sen ei anna kuivahtaa vaan pitää käyttämättömät levyt rullalla, liinan tai muovin alla peitettynä ennen työstöä. Tällä kertaa valmistui filopasteijat lohi-fetatäytteellä. Tästä reseptistä voi mielensä mukaan valmistaa isoja ruokaisia pasteijoita tai pieniä suupaloja halutessaan. Ja jos filotaikina edelleen pelottaa, miksi ei taikina tilalla voisi käyttää myös lehtitaikinaa, kaulimatta taikinan hieman ohuemmaksi.

Filopasteijat lohi-fetatäytteellä -resepti, 16 kpl

Täyte:

1 sipuli

2 rkl Virgino valkosipuliöljyä paistamiseen

100 g tuoretta pinaattia

600 g lohta (paino nahkoineen)

150 g fetajuustoa

Mustapippuria ja suolaa myllystä

Muut:

Filotaikinaa (16 kpl puolikasta arkkia) (tässä käytössä Kanaki filotaikina 450 g)

Virgino kylmäpuristettua rypsiöljyä filotaikinan sekä valmiiden pasteijoiden voiteluun

Tee näin:

Ota filotaikina sulamaan pari tuntia ennen pasteijoiden valmistusta. Poista pinaatinlehdistä vahvat varret ja huuhtele ne viileällä vedellä. Pilko pinaatinlehdet pieneksi. Kuullota sipulit öljyssä. Lisää joukkoon murennettu feta sekä pinaatit, kuumenna. Lisää joukkoon suikaloitu lohi sekä pippuria ja suolaa myllystä. Sekoita.

Avaa taikinakäärö ja puolita iso levy keskeltä kahtia saksilla. Puolita vielä arkit pitkittäin kahtia. Yhteen pasteijaan tarvitaan kaksi suikaletta. Pidä käyttämättömät arkit rullalla muovin sisällä tai kostean pyyheliinan alla, jotta filotaikina ei kuivu. Voitele öljyllä (pullasudin avulla) yksi suikale filotaikinaa ja aseta toinen suikale tämän päälle. Voitele tämäkin suikale öljyllä. Lisää suikaleen toiseen alareunaan lohitäytettä. Taita täyte kolmioksi ja jatka taittelua niin, että koko suikale on täytetty. Taittele loput pasteijat samoin. Voitele pasteijat ennen paistoa vielä Virgino kylmäpuristetulla rypsiöljyllä. Paista 200 asteessa n. 15 min, tai kunnes ne ovat saaneet kivan värin. Tarjoile salaatin kera. Reseptistä tulee 16 kpl isoa, ruokaisaa pasteijaa. Jos haluat tehdä pieniä pasteijoita niin voit leikata puolikkaat filotaikinalevyt esimerkiksi poikittain kolmeen osaan. Filotaikinapaketit ovat melko isoja, joten jos paketista jää filotaikinaa yli, voi tämän pakastaa uudelleen ja käyttää myöhemmin.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*