Inkivääri-mustaherukkasmoothie, todellinen flunssan taltuttaja!

Inkivääri-mustaherukkasmoothie

”Tämä juoma pistää veren kiertämään”

Olen tilannut ruokaa netistä jo parin vuoden ajan noin parin viikon välein. Täydennystä ja erikoisempia juttuja haetaan sitten tässä välillä muualta. Ajatuksissani oli tilata pieni pala inkivääriä ja jotenkin ajatuksissani olin näppäillyt inkiväärin kohdalle väärin, 500 g. Mitä mä teen puolella kilolla inkivääriä?!? Siitä se ajatus sitten lähti. Tässä oikea flunssan taltuttaja-smoothie. Laitoin mukaan myös muita todellisia vitamiini ja flavonoidipommeja, mustaherukoita, kurkumaa ja appelsiinimehua. VAROITUS: tämä on sitten vahvaa, tuntuu päässä ja kurkussa! Eikä varsinaisesti ole kovin hyvää, sen verran tässä on inkivääriä. Paitsi, jollain kierolla tavalla tämä toisaalta maistuu mainiolle. Ehkä polte vapauttaa kehon endorfiineja. Tämä pistää veren kiertämään ja sisältää paljon tulehdustilaa vähentäviä yhdisteitä.

Terveysväittämät

Eri ruoka-aineista ja yhdisteistä sanotaan hyvinkin heppoisin perustein erilaisia terveysväittämiä vaikka harvoin yksittäisellä ruoka-aineella on absoluuttista terveysvaikutusta, jolla estetään kaikki mahdolliset sairaudet. Moni kasvis, marja tai hedelmä sisältää yhdisteitä, jolla on positiivinen vaikutus terveyteen esimerkiksi flavonoidien, fenoleiden tai lykopeenien kautta. Usein myös saamme positiivisen terveyshyödyn kasviksista lisääntyneen kuidun, vatsan terveyden ja painonhallinnan kautta. 

Inkiväärin terveysvaikutukset

Inkiväärillä on tutkitusti erilaisia terveyteen positiivisesti vaikuttavia ominaisuuksia. Tämä on käytetty pitkään kiinalaisessa lääketieteessä lääkkeellisenä kasvina. Lääkkeelliset ominaisuudet aiheutuvat pääsääntöisesti inkiväärin sisältämän fenolisen yhdisteen, gingerolin kautta. Tällä on antibakteerisia ominaisuuksia ja tämä vähentää tulehdustilaa. Kiinassa inkivääriä on käytetty pitkään reumatautien ja nivelkipujen hoitoon. Inkiväärin on todettu vähentävän myös pahoinvointia ja tässä on syöpäsolujen syntyä estäviä yhdisteitä. Inkivääri auttaa myös verenkierto-ongelmiin.

Lisäsin mukaan myös kurkumaa, koska myös tällä on tulehdustilaa alentavia ominaisuuksia. Mustaherukat taas ovat todellisia C-vitamiinipommeja, ne sisältävät enemmän C-vitamiinia kuin appelsiini. Tästä satsista tulee kaksi lasillista, jos olet oikein rohkea niin juo koko satsi kerralla 🙂

HUOM: jos käytät verenohennuslääkkeitä tai olet raskaana niin älä käytä inkivääriä.

Inkivääri-mustaherukkasmoothie (1-2 annosta)

  • 70 g inkivääriä (tämä on kahden ison mansikan kokoinen pala)
  • 3 dl mustaherukoita
  • 1 tl kurkumaa
  • 3 dl appelsiinituoremehua

Tee näin:

  1. Kuori inkivääri ja paloittele.
  2. Jos käytät jäisiä mustaherukoita, sulata hieman niitä niin saat helpommin soseutettua nämä.
  3. Lisää kaikki ainekset kulhoon ja soseuta tasaiseksi.
  4. Nauti! 

Inkivääri-mustaherukkasmoothie Inkivääri-mustaherukkasmoothie

Ruokamielellä? Seuraa minua

Facebook.com/ruokamielella
Instagram @ruokamielella

ruokamielella.com/

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*