Linssi-kasvissosekeitto

Linssi-kasvissosekeitto

Yksi meidän perheen luottoruuista on linssi-kasvissosekeitto. Eri kerroilla se on hiukan aina erilaista riippuen mitä kasviksia sinne olen laittanut. Peruspohja säilyy samana mutta varioin eri juureksia ja niiden määriä aina sesonkien mukaan. Tästä teen aina tosi ison satsin kerralla niin ei tarvitse muutamaan päivään miettiä ruoan laittoa. Piti ostaa ihan 7 litran kattila, jotta voisi tehdä tästä vielä isomman satsin, sen verran isoruokaisia kai ollaan. Välillä kiireessä jos ei ole aikaa kuoria kaikkia vihanneksia itse, oion ja ostan esim. porkkanat tai bataatit valmiina soseena ja lisään tämän keittoon. Valmiita soseita myydään kaupan vihannesosastolla. Punaiset linssit on tosi käteviä koska ne ei vaadi mitään liotuksia ja keittoaika on vain 20 min. Nämä tuovat ruokaisuutta ja proteinia keittoon. Käytiin eilen Haltialan tilalla pällistelemässä eläimiä, mutta tilalla oleva leikkipaikka ja sorsat taisivat olla ne kiinnostavimmat jutut taaperon mielestä. Ukkoskuuro yllätti ja jouduimme puikkimaan sisätiloihin. Voin muuten suositella tilan ravintolaa ja terassia. Tosi kiva paikka, hyvä ruoka ja tuoreen munkin tuoksu oli mahtava. Tällä kertaa ei jaksettu enää jälkkäriä, joten ehdottamasti seuraavalla kerralla testataan munkkeja.

Käytiin eilen Haltialan tilalla pällistelemässä eläimiä, mutta tilalla oleva leikkipaikka ja sorsat taisivat olla ne kiinnostavimmat jutut taaperon mielestä. Ukkoskuuro yllätti ja jouduimme puikkimaan sisätiloihin. Voin muuten suositella tilan ravintolaa ja terassia. Tosi kiva paikka, hyvä ruoka ja tuoreen munkin tuoksu oli mahtava.

Linssi-kasvissosekeitto

Linssi-kasvissosekeitto

Ainekset, iso annos

 • 2 l vettä
 • 2 sipulia
 • 700 g bataattia
 • 400 g palsternakkaa
 • 500 g porkkanaa
 • 2 kasvisliemikuutiota tai 8 tl kasvisliemijauhetta 
 • 500 g raakoja punaisia linssejä
 • 3 tl kuivattua rakuunaa
 • 2 dl kookoskermaa

Tee näin:

 1. Lisää kattilaan vesi ja kasvisliemijauhe/kuutiot.
 2. Lisää punaiset linssit.
 3. Kuori ja pilko kasvikset lohkoiksi/viipaleiksi ja lisää kattilaan. Porkkanat kannattaa leikata kaikista pienimmiksi koska ne kypsenevät kaikista hitaiten. 
 4. Kypsennä 30 min/tai niin kauan että kaikki juurekset ovat kypsiä.
 5. Soseuta kasvikset sauvasekoittimella tasaiseksi. 
 6. Lisää kuivattu rakuuna sekä kookoskerma ja sekoita.
 7. Nauti!

Laskeskelin, että jos syö pieniä annoksia niin tästä tulisi n. 13 annosta (300 g/annos). Meillä tällainen satsi riittää kolmeen ruokailukertaan eli 9 annosta. Tosin mies punnasi oman annoksensa huvikseen ja se painoi reilut 600 g 🙂 Toki tästä annoksesta voi tehdä puolikkaan annoksen. Vinkki! Käytä mieluiten aina kookoskermaa kookosmaidon sijaan, näin et maksa turhaan vedestä. Kookosmaidossa on vettä jonka voit itsekin lisätä ruuan joukkoon.  

Linssi-kasvissosekeittoLinssi-kasvissosekeitto Linssi-kasvissosekeitto

Ruokamielellä? Seuraa minua

Facebook.com/ruokamielella
Instagram @ruokamielella
ruokamielella.com/

2 Kommentit

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*