Minusta

Ruoka. Kaikki tarvitsevat ruokaa. Toisille se on vain polttoainetta, toisille se on harrastus, intohimo, jopa hifistelykohde. Minulle se on ollut ammatti jo viimeiset 14 vuotta, tavalla tai toisella. Siitä on tullut myös harrastus, elämäntapa ja iso osa elämääni. Kokkaan kotikokin herkullisia reseptejä kauniilla kuvilla höystettynä. Kirjoitan kaikesta ruokaan ja elintarvikealaan liittyvistä asioista ja ilmiöistä, selkokielellä. Kotona häärii mies, 3-vuotias taapero ja kaksi kissaa.

RUOKAFILOSOFIANI

Olen kotikokki, joka haluaa kokeilla uutta, mutta irtisanoutuu valmiista pilkuntarkasta reseptien tuijottelusta. Kokeilen mielelläni kaikenlaista uutta. Pöytään tulee harvoin mitään aivan samanlaista. Olen sekasyöjä, mutta viime aikoina ruokavalioni on melko kasvispainotteinen sekä maitotuotteita käytän melko vähän. Yksinkertaisesti sen vuoksi, että vatsani ei tykkää suurista määristä maitotuotteita kerralla. Hyvät raaka-aineet on hyvän ruuan perusta.

ELINTARVIKEALAN AMMATTILAINEN

Tarkastelen ruokaa ja elintarvikealaa hieman omasta perspektiivistä työn tuoman ammatillisen havainnoinnin ja kokemuksen kautta. Ruoka on aina ollut minulle enemmän kuin työ. Ura elintarvikkeiden laadun, viranomaistyön, tuotekehityksen, ostojen ja markkinoinnin sekä ravintola-alan parissa on tuonut siihen lisämausteensa.

Koulutukseltani olen elintarviketieteiden maisteri. Olen toisaalta tavallinen kaupassa ja ravintoloissa käyvä kuluttaja, mutta toisaalta katson elintarvikealaa myös elintarviketeollisuuden vinkkelistä. Olenhan toiminut elintarviketeollisuudessa eri tehtävissä. Toisena hetkenä taas pohdin asioita kaupan näkökulmasta, ostajan ja valikoimaihmisen näkökulmasta. Välillä minuun iskee myös brändipoliisi, joka tarkastelee tuotelanseerausta brändivinkkelistä. Toisinaan kirjoitan juttuja niin, että tuon mukaan myös elintarviketieteellisen näkökulman. Tällaisten lasien läpi tarkastelen maailmaa.

TYÖ

Olen yrittäjä, tarjoan elintarvikealan konsultointipalveluita sekä ruokakuvaus- ja sisällöntuotantopalveluita elintarvikealan yrityksille.

Vuosien aikana kiinnostus ruokaan on vain kasvanut sekä muuttanut muotoaan. Innostun kaikesta uudesta, kauniista ruuasta sekä upeista kuvista. Ruokaa laitan rennolla otteella, kokeillen. Olen jo pitkään miettinyt omanblogin perustamista, tässä se nyt on 🙂

Vielä lisää minusta löydät Linkedinistä

Sivuston kuvat ovat minun itse ottamiani ellei toisin mainita.

Ruokamielellä? Seuraa

Instagram @mari_raahenmaa
Facebook.com/ruokamielella

www.ruokamielella.com