Mustikkavispipuuro

Mustikkavispipuuro

 

Nyt oli pakko heti tulla kirjoittamaan resepti blogiin, koska tästä tuli vaan niin hyvää. Tein pienen satsin ensin, mutta totesin, että tätä tuli aivan liian vähän koska kaikki meni kerralla eikä jääkaappiin riittänyt annostakaan.

Tehtiin sunnuntaina reissu Heinolaan anopin mökille.  Siellä oli mustikat kypsyneet ja päästiinkin poimintahommiin. Mustikan poimintaan tulee himo silloin kun marjoja on oikein paljon.  En olisi malttanut lopettaa ollenkaan. Taapero vaelsi oman kipponsa kanssa metsästä ja söi mustikoita suoraan puskasta suuhun. Mietin jo viime viikolla ensimmäisiä mustikoita poimiessa, että minkälaisen mustikkapiirakan sitä leipoisi. Kun en osannut päättää niin ensimmäinen mustikkasatsi katosi puuron päällä sekä jogurtin kanssa. Muutama pussi meni myös pakkaseen talven varalle. Tästä uudesta satsista mustikkavispipuuroa, johon laitoin soseutetut marjat tuoreeltaa aivan viimeiseksi. Näin vitamiinit, kuidut ja flavonoidit ovat tallella kun marjoja ei keitetä tai kuoria siivilöidä pois niin kuin tehdään perinteisessä puolukoista tehdyssä vispipuurossa. Itse tein tästä annoksesta puolikkaan, mutta olisi ehdottomasti pitänyt tehdä kokonainen annos.

MustikkavispipuuroMustikkavispipuuro

Mustikkavispipuuro

 

Mustikkavispipuuro (6-8 annosta)

 • 1 l vettä
 • 1,5 dl mustaherukkamehutiivistettä (1 + 5 laimennussuhde)
 • 1,5 dl tummia mannasuurimoita
 • 1/2 dl sokeria
 • 3 dl mustikoita
 • 1/4 tl suolaa

Tee näin:

 1. Sekoita kattilassa vispilällä vesi, mustaherukkamehutiiviste ja tummat mannasuurimot.
 2. Keitä hiljalleen kattilassa välillä sekoittaen 10 minuuttia.
 3. Lisää sokeri ja anna sen sulaa.
 4. Lisää suola.
 5. Soseuta mustikat sauvasekoittimella toisessa kulhossa ja lisää sitten puuron joukkoon ja sekoita.
 6. Annan puuron hiukan jäähtyä ja vispaa kuohkeaksi sähkövatkaimella (n. 5 min).
 7. Tarjoile sellaisenaan tai maidon kanssa.

Info: tiesitkö miksi kiisseleihin tai puuroihin kannattaa aina lisätä ripaus suolaa? Tämän opin vuosia sitten Kokkikartanolla työskennellessäni vanhan kansan ruokaihmiseltä ja tuotekehittäjältä. Suola vie kiisselistä pois vetisyyden maun, jolloin muiden ainesten maku korostuu. Kannattaa ehdottomasti kokeilla juurikin kiisselin kanssa maistaa kiisseliä ennen suolan lisäämistä ja suolalisän jälkeen. Makueron huomaa! 

Mustikkavispipuuro

Mustikkavispipuuro

 

Ruokamielellä? Seuraa minua

Facebook.com/ruokamielella
Instagram @ruokamielella
ruokamielella.com/

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*