Paahdetut kikherneet, naposteltavaa sohvan äärelle

Paahdetut kikherneet

No nyt on hyvän oman tunnon napostelua luvassa! Mietin, että laitanko tätä reseptiä edes blogiin kun on niin simppeli ja näitä on ollut jaossa eri ruokalehdissä ja blogeissa jo pitkään, mutta eikös ne yksinkertaisimmat jutut ole yleensä parhaita. Nyt viileiden ilmojen taas saapuessa voi sisällä katsoa telkkaria ja tehdä pientä naposteltavaa kaveriksi. Me viimeisteltiin eilen Mad Menin uusin kausi näiden paahdettujen kikherneiden kera. Taisin syödä vähän liikaa koska aamulla herätessä oli vieläkin tosi täysi olo. Niin täyttäviä nämä ovat. Olen tehnyt näitä monesti salaatin joukkoon ja napostellut aina loput sitten ohimennen kiposta. Nyt tein naposteluun ihan oman satsin. Mieleen tuli nuo ”epäterveelliset” chilipähkinät. Tästä herkusta ei uskoisi, että se on oikeasti niin terveellistä, mutta samalla näihin tulee samanlainen himo kuin suolaisiin ja rasvaisiin sipseihin. Mausteita voi varioida oman maun mukaan, nyt tein chilillä ja paprikalla maustettuja.

Kikherneet ovat todellisia ravintopommeja, ne sisältävät tosi paljon proteiinia ja kuitua. Kuivattu kikherne sisältää 25 % proteiinia ja kuitua 7 %. Käytän välillä kaupan valmiita helppoja säilykkeitä, mutta joskus myös keitän itse isomman satsin kerralla kuivatuista kikherneistä ja pakastan osan. 

Joillekin palkokasvit ja niiden sisältämät yhdisteet aiheuttavat vatsavaivoja, mutta myös totuttaminen ensin pienillä määrillä voi auttaa. Tässä hyvä juttu mikäli kärsit palkokasvien aiheuttamista vatsavaivoista ja haluaisit silti nauttia niistä:

http://www.leeniviio.com/2015/02/03/nauti-pavuista-ilman-vatsavaivoja/

Paahdetut kikherneet chilillä

 • 340 g (tai kaksi pientä pakkausta) kypsiä kikherneitä valutettuna
 • 1 tl paprikajauhetta
 • 1 tl chilijauhetta
 • 1/2 tl suolaa (lisää jos haluat kunnon suolauksen)
 • 2 rkl rypsiöljyä

Tee näin:

 1. Huuhtele kypsät kikherneet huolellisesti lävikössä.
 2. Kaada keittiöpyyhkeen päälle ja kuivaa nämä.
 3. Lisää kulhoon rypsiöljy ja mausteet, sekoita.
 4. Lisää kikherneet ja sekoita öljy-mausteseos tasaisesti kikherneiden joukkoon.
 5. Kaada pellille leivinpaperin päälle.
 6. Paista uunissa 200 asteessa 30 min toisiksi ylimmällä tasolla.
 7. Sekoita välillä niin paisto on tasainen.
 8. Tarkista maistamalla, että kikherneet ovat täysin kuivuneet, nämä tulee olla aivan rapeita ja ”kuivia”, mutta kikherneet ei saa kuitenkaan palaa. Jos nämä eivät ole rapeutuneet vielä niin voit ottaa uunin lämmön pois ja laittaa pellin vähän alemmas niin kikherneet kuivahtavat kunnolla kymmenessä minuutissa. EDIT Huomasin, että tölkkikikherneet ovat hieman isompia, joten ne vaatii hieman pidemmän paistoajan kuivuakseen (tai lämpötilaa voi nostaa 225 paiston keskivaiheilla).

Paahdetut kikherneet Paahdetut kikherneetPaahdetut kikherneet

Ruokamielellä? Seuraa minua

Instagram @ruokamielella
Facebook.com/ruokamielella

 

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*