Porkkanakakku maapähkinävoilla

porkkanakakku maapähkinävoilla

Kaupallinen yhteistyö Virgino kylmäpuristettu rypsiöljy

Suositko suomalaista?

Jos niin miksi? Minulle kotimaisuus on noussut tärkeäksi kriteeriksi ruokaa ja elintarvikkeita valitessa. Valitsemalla kotimaista tuen myös suomalaista työtä, niin teollisuudessa kuin alkutuotannossakin. Itse elintarvikealalla työskennelleenä se on todella konkreettinen tapa kannattaa kotimaista teollisuutta ja alkutuottajaa. Kotimainen tuntuu myös turvallisemmalta vaihtoehdolta. Erityisesti lihassa ja lihavalmisteissa tiedän, että kotimaisessa tuotannossa ei käytetä antibiootteja tai hormoneja kasvun vauhdittamiseksi tai epäeettisiä keinoja eläinten kasvattamiseksi. Etnisissä ravintoloissa valitsen useimmiten kasvisruuan, näin vältyn brasilialaiselta tai thaimaalaiselta broilerilta, sillä harmi kyllä, useimmiten juuri etnisissä paikoissa liha on tuontia. Kannattaa kysyä ravintolassa lihan alkuperästä, ehkä tämä tuo painetta kotimaisen lihan käytölle.

Kaikki ei ole aina mustavalkoista, toki valitsen tiskistä monesti ulkolaisia herkuttelujuustoja tai juon Oatlyn kauramaitoa sen hyvän laadun vuoksi (vaikka kotimaisiakin olisi saatavilla). Tunnen piston sydämmessäni, argh. Noh, ainakin se on pohjoismaista. Tämä toisaalta kertoo siitä, että kotimaisuus ei riitä itseisarvoksi. Tuotteen tulee lunastaa sille asetetut odotukset ja laatu pitää olla kunnossa. Tämä toteutuukin monessa tuotteessa ja arjen peruselintarvikkeissa jokaisen meidän valinnat merkitsevät.

Mehevä porkkanakakku maapähkinävoilla

Kuivakakutko kuivia? Ei, ainakaan jos sen höystää tuorejuustolla ja maapähkinövoilla. Porkkanakakkuun mehevyyden tuo tietysti porkkana, maapähkinävoi sekä reilu loraus öljyä (2 dl). Porkkanakakku on oikea terveyskakku :D, porkkanaa ja hyviä rasvoja!!! Mehevä porkkanakakku oikeastaan paranee seistessään, joten kannattaa tehdä kakku jo vaikka päivää ennen tarjoilua ja lisätä täyte päälle tarjoilupäivänä.

Ainekset:

 • 4,5 dl vehnäjauhoja
 • 2 tl leivinjauhe
 • 1 tl sooda
 • 1 tl kaneli
 • ½ tl kuivattu inkivääri
 • ¼ tl suolaa
 • 3 kananmunaa
 • 2 dl fariinisokeria
 • 1 dl sokeria
 • 2 dl Virgino kylmäpuristettua rypsiöljyä
 • ½ prk sokeroimatonta maapähkinävoita (350 g purkki)
 • 300 g/(n. 6 porkkanaa) hienoksi raastettua porkkanaraastetta

Täyte:

 • ½ prk sokeroimatonta maapähkinävoita (350 g purkista)
 • 200 g maustamatonta tuorejuustoa
 • 4 dl tomusokeria
 • Koristeluun n. 70 g pekaanipähkinöitä (pari kourallista)

Tee näin:

Sekoita kuvat aineet keskenään (vehnäjauho, leivinjauhe, sooda, kaneli, inkivääri sekä suola). Riko kananmunat toiseen kulhoon ja lisää sokerit. Sekoita kunnolla sekaisin. Lisää joukkoon puolet maapähkinävoipurkista, raastettu porkkana sekä kylmäpuristettu rypsiöljy. Sekoita. Lisää joukkoon kuiva-aineet ja sekoita. Kaada öljytettyyn vuokaan ja paista 175 asteessa 30-35 min. Tästä riittää 27 halkaisijan vuokaan, mikäli sinulla on pienempi vuoka, tulee kakusta hieman korkeampi. Kaada kakku pois vuoasta ja anna jäähtyä. Kakun voi hyvin tehdä edellisenä päivänä ja täyttää seuraavana. Sekoita täytteen ainekset yhteen kulhossa. Mikäli maapähkinävoi on ollut jääkaapissa, lämmitä tätä hetki mikrossa matalalla teholla. Näin maapähkinävoi pehmenee ja täyte levittyy paremmin.

Vinkki: Vuokaan riittää pelkkä öljy, kun kääntelet vuoassa öljyä niin, että sitä on vuoan joka kohdassa. Näin kakun pinnasta tulee kauniimpi ilman jauhotusta.

porkkanakakku maapähkinävoilla porkkanakakku maapähkinävoilla

Hyvää suomesta -merkki

Hyvää Suomesta merkki, eli ”Joutsenmerkki” takaa sen, että tällä merkillä varustetut tuotteet on valmistettu Suomessa, suomalaisista raaka-aineista. Merkin vaatimuksiin kuuluu, että kaikki eläinperäiset raaka-aineet ovat kaikissa tuotteissa 100 % suomalaisia. Yleisesti kotimaisuusaste raaka-aineissa täytyy olla, riippuen tuotteesta 75-100 %. Merkin käyttäjiä valvoo ulkopuolinen taho. Parhaillaan on käynnissä Hyvää suomesta -kilpailu, jossa arvotaan tuotekasseja viikottain, tarkemmat säännöt osoitteesta: https://www.hyvaasuomesta.fi/valitse

porkkanakakku maapähkinävoilla

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*