Tyrnimarja-smoothiekulho

Tyrnimarja-smoothiekulho

 Huomasin juuri, että olen jumiutunut kummasti samoihin smoothieihin, iltapaloihin ja välipaloihin viimeaikoina.  Arki-illat menee melko rutiininomaisesti, tai noh taitaa ne viikonloppuillat ja aamutkin noudataa samaa ruokakaavaa jos ei ole mitään erityistä menoa. Iltapalaksi sulatan itselle viinimarjoja tai pelkkiä mustaherukoita soija tai kaurajogurtin kera sekä mysliä päälle. Sitten ehkä vielä riisikakku keitetyllä kananmunalla ja pari kourallista pähkinöitä päälle. Sama kaava toistuu kutakuinkin joka ilta. Aamut mennään kaurapuurolla ja marjoilla. Ajattelin haastaa itseni miettimään vaihtelua erityisesti iltapaloihin ja välipaloihin. Jaan parhaimmat reseptit täällä blogissa sitten. Tässä tulee yksi ensimmäinen, mielestäni tosi onnistunut makuyhdistelmä. Tämä sopii hyvin aamun herättäjäksi, mutta miksi ei myös iltapalaksi tai välipalaksi. Tästä tuli mukavan raikas, olematta kuitenkaan kirpeä. Oikeastaan ihmettelin miten pehmeä maku tyrnimarjoista tuli. 

Tyrnimarjat ovat hyvä C-vitamiinin lähde. Se sisältää myös reilusti E-vitamiinia, kuitua sekä elimistölle hyödyllisiä rasvahappoja. C-vitamiinia ei kannata ottaa purkista kun jo kourallisesta tyrnimarjoja saa päivän C-vitamiinitarpeen tyydytettyä. Tutkimuksissa on myös saatu viitteitä, että tyrnimarjoilla on positiivista vaikutusta veren seerumin rasvoihin, rasvaliukoisiin yhdisteisiin ja liporproteiineihin, joilla tiedetään olevan yhteyd diabetekseen. Erityisesti tyrnistä hyötyvät ne, joilla on alttius sydän- ja verisuonisairauksiin, kuten riskirajoilla olevat kolesteroliarvot.

Tyrnimarja-smoothiekulho (1 annos)

  • 1/2 dl tyrnimarjoja (myydään pakasteena)
  • 100 g Alpro Go on -rahkaa (tai tavallista rahkaa, silloin tästä tulee kyllä vähän happamempaa)
  • 1 kypsä banaani
  • 1/2 dl kauramaitoa/ tai tavallista

Tee näin:

  1. Soseuta ja kaada astiaan, lisää päälle vielä tyrnimarjoja, vadelmia (tai muita marjoja) sekä mysliä, nauti! NAM!

Tyrnimarja-smoothiekulho  

Tyrnitutkimuksen info:  https://www.utu.fi/fi/Ajankohtaista/Artikkelit/Sivut/riskiryhmaan-kuuluvat-hyotyvat-taysin-terveita-enemman-tyrnista-ja-mustikasta.aspx

Ruokamielellä? Seuraa minua

Facebook.com/ruokamielella
Instagram @ruokamielella

ruokamielella.com/

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*