Uusi keittiö – keittiöremontti viimein valmis

Uusi keittiö

Ihanaa, vihdoin uusi keittiön on valmis. 1,5 kk on mennyt kaaoksen keskellä ja kamat ovat olleet hujan hajan pitkin kämppää. Hermoja on kiristelty monen monta kertaa ja todettu, että me ei kyllä ikinä rakenneta omakotitaloa 🙂 Ollaan jo vuosia haaveiltu keittiöremontista, mutta nyt ajankohta oli sopiva suunnittelulle ja toteutukselle. Oikeastaan aika pitkä projekti vaikka mitään ei itse tehty vaan remontin teki muut. Suunnittelussa meni oma aikansa ja suosittelenkin huolellisesti tutustumaan eri vaihtoehtoihin, näin lopputulos on paras. Oikeastaan itsekin löysi oikeat ratkaisut vasta eri yritysten tarjouksia ja tarjontaa vertailemalla. Toiselle seinälle ei tullut ollenkaan yläkaappeja. Jos mietityttää onko kaappitilaa riittävästi niin kyllä, tilaa tuntuu olevan riittävästi kun yläkaapit muilla seinillä on tehty aivan katonrajaan asti. Tosin kaikki tavarat  eivät ole vielä paikoillaan, joten katsotaan miten käy. En lähde erittelemään sen tarkemmin laitteita tms., vastaan mielelläni kysymyksiin mikäli näitä herää!

Keittiöfirman valinta

Pyysin tarjouksia Kvikiltä, HTH:lta, Puustellilta ja Keittiömaailmasta. Eli itseasiassa melko monesta paikasta, aikaa olisi kyllä säästynyt jos olisi rajannut tarjouspyynnöt vain pariin firmaan. Kvik, HTH ja Keittiömaailma oli hintatasoltaan melko samaa luokkaa. Puustelli oli muita kalliimpi, mutta toisaalta olen kuullut kommentteja, että Puustellin laatutaso olisi muita korkeampi. En sitten tiedä käytännössä mitä eroja Puustellin keittiössä on verrattuna muihin. Ainakin palvelutaso Puustellissa oli erinomainenja mittaaja kävi paikan päällä kotona. Päädyimme lopulta Kvikin keittiöön, tosin tason tilasimme eri paikasta. Huomasin vertailussa kuinka paljon palvelun taso vaikuttaa valintaan. Kvikin myyjä oli selvästi kokenut suunnittelija, joten tästä tuli luotettava fiilis. Itseasiassa ensin pyysin toisesta Kvikistä tarjouksen, mutta myyjä teki muutamia virheitä suunnitelmassa, joten vaihdoimme Kvikin liikettä ja toisesta liikkeestä löytyikin parempi suunnittelija. 

Kestävä ja helppohoitoinen tasomateriaali

Eri keittiöfirmoilla on hyvin erilaisia tasomateriaaleja ja Kvikiltä ei löytynyt sopivaa tasomateriaalia. Halusimme ominaisuuksiltaan kestävän tason, joka ei olisi kuumuudelle herkkä. Pohdimme eri vaihtoehtoja kunnes löysin aivan uudenlaisen materiaalin nimeltä Dekton. Dekton on materiaalina tosi kestävä eikä siihen imeydy marjatahrat. Se kestää myös hyvin kuumuutta. Pidin kuumuuden kestoa tärkeänä ominaisuutena koska ruuanlaittoni on yleensä aika ”huoletonta” ja haluan että keittiötasokin on huoleton. Paksuus on 12 mm eli tosi ohut. Värinä Dekton Zenith, eli valkoinen. Väri ei ole aivan paperinvalkoinen, mutta ei mitenkään eroa kalusteiden valkoisesta väristä. Pyysin tarjouksia useammalta tasotoimittajalta, mutta suomalaiset yritykset eivät tehneet tästä materiaalista 12 mm paksuista vaan ohuin vaihtoehto oli 2 cm. Löysin yrityksen nimeltä Barbatus Oy, joka teki ohutta tasoa kyseisestä materiaalista ja valitsimme tämän tasotoimittajaksi. Voin kyllä suositella yritystä. Kaikki sujui tosi hyvin ja jokaiseen kysymykseeni ja pyyntöön vastattiin tosi nopeasti. Palvelu oli siis loistavaa ja lopputulos on minusta tosi hyvä ja eleetön. 

Uusi keittiö

 

Eleetöntä muotoilua

Halusimme keittiökaapistoksi mahdollisimman simppelit ja eleettömät kaapit ilman vetimiä tai vedinuria. Tällaisia vaihtoehtoja ei edes kaikilla firmoilla ollut saatavilla ja osassa firmoissa jopa kyseltiin jopa useampaan kertaan että oikeastiko haluatte aivan ilman vetimiä. Kaapit toimivat pomppuovilla ja äkkiä niiden käyttöön on tottunut. Jääkaapin ja pakastimen välillä on ura, josta pääsee vetämään kaapit auki. Sähköavusteiset ovet olisi maksaneet 700 e/ovi, joten ei ole ihan sen arvoisia ja ura on oikein toimiva ja kätevä sekä myös tyylikäs. 

Seinä on paras 

Otimme Kvikin kautta myös purun sekä seinän työstön. Aikataulu kyllä venyi tosi pitkäksi. Olin kyllä valmistautunut pitkään remonttiin koska seinämateriaaliksi valitsimme sisustusbetonin (Travertino), joka vaatii pohjatöiden lisäksi useamman kerroksen betonia ja aina 1 vrk kuivumisen joka kerroksen väliin. Myös tason ottaminen eri firmasta venytti aikataulua koska tason toimitusaika mittausten jälkeen oli 2 viikkoa. Vaikka sinällään olemme lopputulokseen tosi tyytyväisiä niin ehkä Kvikin osalta tuo pieni aikataulun venyminen on ainoa miinus remontissa. Erityisesti olen ihastunut betoniseinän väriin ja materiaaliin. Siitä tuli mielestäni tosi kiva ja sopivan rouhea. Suunnittelin seinälle 1-2 avohyllyä, johon olisi laittanut joitain päivittäin käytössä olevia ruokajuttuja purkkeihin sekä joitan astioita, mutta nyt seinä näyttää niin hienolle etten kyllä siihen raaski mitään hyllyjä laittaa.

Täällä on ihana kokkailla ja silmä lepää. Tavarat vielä hakevat paikkaansa ja pieniä sisustushankintoja ja säilytyspurkkeja on tarkoitus hankkia vielä. Ai niin ja kahvikone pitää kaivaa esiin ja porauttaa espressot uuden keittiön kunniaksi! 

Uusi keittiöUusi keittiöUusi keittiöUusi keittiö

Ruokamielellä? Seuraa minua

Facebook.com/ruokamielella
Instagram @ruokamielella

 

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*